Latest press releases:

17. april 2023

14. november 2023

They will be back….🤩💪
At the ECPC 2017 in Thisted, the athletes were in the safe hands of the Czespottersteam Epf Ipf . And do you know what? Don’t worry. They will be back for the EEPC 2023💪🏋🏻‍♀️

Europas stærkeste kvinder og mænd kommer til Thy.

Med Thyhallen som ramme og Thisted Vægttrænings Forening, i samarbejde med Dansk Styrkeløft Forbund, Thisted kommune og Sport Event Danmark, som arrangør, afholdes i dagene 2.-7. maj europamesterskaber i styrkeløft, European Equipped Powerlifting Championships, Open – Junior – Subjunior også kaldet EEPC 2023.

400 atleter og ledere fra ca. 25 europæiske lande, vil i en uges tid sætte deres præg på lokalområdet, når de gæster vores smukke egn.

I 2017 stod samme arrangører bag EM i klassisk styrkeløft, det hidtil største internationale sportsarrangement afholdt i Thy. I maj 2023 er det så den anden af de to former som sporten udøves i, Equipped (udstyr), hvilket er den ældste udgave af sporten, og den udgave som tillader atleterne at bruge understøttende udstyr som eksempelvis knæbind.

Markant forskel på ”klassisk” og equipped” styrkeløft

Mens klassisk styrkeløft er primært baseret på styrke og i mindre grad teknik, forholder det sig noget anderledes i equipped styrkeløft som stiller store tekniske krav til atleten, da det er væsentligt tungere vægte der håndteres end i klassisk styrkeløft. Derfor er spændingen også ofte større og mere intens i en equipped konkurrencer, da det ikke er nok, at være stærk. Atleten skal også mestre teknikken og udstyret for at få udbytte af styrken. Og den store udfordring er, at trekampen består af tre meget forskellige øvelser, squat, bænkpres og dødløft, som hver især, særligt de to førstnævnte, stiller meget forskellige tekniske krav.

Gode danske medaljechancer

Det danske landshold stiller til start med gode muligheder for medaljer. Landsholdet er p.t. ikke udtaget. Men både de danske subjuniorer (14-18 år)og juniorer 19-23 år) tilskrives på forhånd gode medalje chancer.

I den åbne klasse (senior) er Nicki Lenz det helt store danske navn med flere EM og Vm medlajer bag sig. Måske skal det blive i Thisted i maj 2023 det lykkes at kome aller øverst på medalje skamlen i både trekamp og disciplinerne? Men også flere andre danske atleter byder ind på disciplin medaljer.

Lokale atleter med på landsholdet
Tre atleter fra den Thisted Vægttrænings Forening er udtaget til det danske landshold. Det er juniorløfteren Benjamin Falgreen Andersen i -83 kg klassen. Benjamin er regerende dansk og tidligere nordisk sub-junior- og juniormester (14-18 år)

I open klassen (senior) stiller den flerdobbelte danske mester Patryk Bolek til start i -83 kg klassen, hvor en medalje i trekamp ikke er sandsynlig. Dertil er konkurrencen sandsynligvis for hård, med både den regerende europa- og verdensmester til start. Til gengæld er Bolek ikke uden chancer for, at kæmpe med om medaljer i disciplinerne squat og dødløft.

TVFs regerende danske mester, Casper Futtrup stiller her, 13 år efter at han i Canada vandt VM bronze for juniorer, i sin internationale debut, op i den stærkt besatte -120 kg klasse. En klasse der domineres af østeuropæere, ført an af den regerende europa- og verdensmester Oleksiy Bychkov fra Ukraine. Futtrup kan ikke tilskrives de store medaljechancer i trekampen, men i disciplinen bænkpres, hvor han tidligere har vundet EM og VM medaljer som junior, er han ikke langt fra medaljeskamlen.                                                                                                                                                 

Europæisk Kongres

Det er i forbindelse med det årlige EM Equipped Powerlifting Championship, at EPF afholder deres årlige kongres – som er forbundets øverste myndighed. Ud over at lovgive og vælge medlemmer til EPFs Eksekutiv komite (Bestyrelse) og diverse udvalg er det også her kongressen vælger nye medlemmer til ”Hall of fame”. I år er to danskere, en atlet og en leder, indstillet af Dansk Styrkeløft Forbund.

Tidsplan for EEPC 2020

Mandag d. 1. maj:                                  Akkreditering, teknisk møde og EPF kongres

Tirsdag d. 2. – torsdag d. 4. maj:            Sub-Junior og Junior EM (m/k) afvikles

Fredag d. 7. – søndag d. 7. maj:              Open EM (m/k) afvikles

 

 

Det lokale islæt på EM landsholdet. Fra venstre: Patryk Bolek, Casper Futtrup og Benjamin F. Andersen

 

Med venlig hilsen

Jan Lyhne

Meet Director EEPC 2023

Phone. + 4520320427

Mail: jan@eepc.dk

Web: www.eepc.dk 
FB:   https://www.facebook.com/eepc2023/